Om Jeanette

Jeanette Ölund Gallerist Borås sedan 1983

"När jag var ung räckte det inte att titta på konst. Jag ville köpa allt som berörde mig. Idag behövs inte det. Nuförtiden ser jag till att de viktiga konstverken kommer till mig ändå."

Jeanette Ölund

Jeanette följde sin passion

Mötet med Rauschenbergs get i början av 60-talet blev avgörande för Jeanette Ölund. Efter det hade hon egentligen inget val i livet. Hon måste följa sin passion.

1983 öppnade Jeanette sitt galleri. Under de första åren hade hon förmånen att få visa grafik av bland andra James Rosenqvist, Sandro Chia, Palladino och Andy Warhol. Men hon ville också visa de unga. De som var i början av sina karriärer. Och redan från starten lyfte hon fram de kvinnliga konstnärerna.

Galleristen Jeanette Ölund och hennes konstnärer har utvecklats sida vid sida. När personkemin stämt har utställaren återkommit flera gånger till galleriet. Det har blivit många efterlängtade möten för publiken i Västsverige.

På konstmässorna i Stockholm och Köpenhamn har Jeanette haft möjlighet att visa sin inriktning i konsten. Pusha för den konst som står hennes hjärta nära. Dessutom har mässorna gett henne lust och inspiration till nya utställningar. Hennes galleri fortsätter att visa nya konstnärer, såväl som kända etablerade.


Utsmyckningar

Jeanette Ölund är inte bara gallerist. Hon har lång erfarenhet av att välja konst som berikar den befintliga miljön. Med öga för hängning, för form och färg i placering och känsla för belysning. Det kan du som privatperson eller ägare av företag ha nytta av.

Jeanette Ölund Gallerist Borås sedan 1983

Rätt valt konstverk betonar ett rums arkitektur och inredning. Redan entrén ger signaler om platsens karaktär. Val av färg, form och ljus ökar eller minskar känslor av till exempel trivsel eller effektivitet. Jeanette Ölund kan hjälpa dig att "känna in" rummet och komma med förslag på konstverk som förstärker miljön.

Dessutom är det ingen hemlighet att investeringar i konst är ett tryggt och säkert sätt att placera pengar. Fast mycket roligare.