Galleriets utställningar
vinter 2019-2020

14 december 2019 - 30 januari 2020

I was 

Fredrik Nielsen

Skulpturer i glas

14 december 2019 - 30 januari 2020

Vernissage

Lördagen den 14 december kl 12-16
Kl. 13 berättar Fredrik om sina verk.

Välkommen!

Fredrik Nielsen

Fredrik Nielsen är en av vår tids mest framstående ”rebeller” i världen inom svenskt glas. Genom att kombinera musik, graffiti och andra element av popkultur har Nielsen flyttat fram gränserna för vad man kan göra med glas, då han är en oerhört skicklig konstnär och glasblåsare.

Fredrik har en solid utbildning inom glas, med fyra års studier på Orrefors, fyra år på Pilchuck Glas of School i Seattle USA och två år på Konstakademin i Stockholm. Under utbildningen på Pilchuck växte självförtroendet och Fredrik utvecklade sin egna och unika stil.
Hans känsla för det ”coola” hade börjat. De färdiga verken är en blandning av idéer. Han är inte ute efter det perfekta, han söker det röriga och råa, något som ropar ” I was here”.

Fredrik Nielsens utställningar har uppmärksammats över hela världen och hans verk finns i privata samlingar globalt. Han är även representerad bl a. på Nationalmuseet i Stockholm, Borås Konstmuseum, samt Corning Museum of Glas i New York. (ett helt rum).

Det är en stor ära och glädjefullt att få hälsa Fredrik Nielsen välkommen till Galleri Jeanette Ölund för sin andra stora separatutställning.

Jeanette Ölund

Fredrik Nielsen, San Fransisco 2011